Dziwny dzwięk z głośnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sawus1990
    Classic
    • 2011
    • 30

Dziwny dzwięk z głośnika

Ad rem - mnie się Golf GTI w najnowszej wersji podoba, z ledowymi światłami :P Ale jeszcze bardziej podoba mi się wersja R.
    Off topic - po naszym wstąpieniu do UE opracowano następujące dokumenty:
    NARODOWY PLAN ROZWOJU 2004-2006. Dokument przyjęty przez Radę Ministrów w dniu 14 stycznia 2003 r.
    Strategia Rozwoju Kraju 2007-2015 - dokument przyjęty przez Radę Ministrów w dniu 29 listopada 2006 roku.
    NARODOWE STRATEGICZNE RAMY ODNIESIENIA 2007-2013 wspierające wzrost gospodarczy i zatrudnienie. NARODOWA STRATEGIA SPÓJNOŚCI
    Dokument zaakceptowany decyzją Komisji Europejskiej zatwierdzającą pewne
    elementy Narodowych Strategicznych Ram Odniesienia, maj 2007roku.

Jak komuś się chce niech przeczyta, IMO jest to bardzo dobra instrukcja obsługi kraju jakim jest Polska. Jakby politycy skupili się na realizacji tych założeń nie musieliby się żreć o sprawy nieistotne.
  • paisak
    Drive
    • 2010
    • 96

Dziwny dzwięk z głośnika

Wyjechałem moją octi godzinę temu i ten duży głośnik za kieszenią w drzwiach kierowcy zaczął sam z siebie że tak powiem " pierdzieć", po jakichś 10 minutach jazdy. Chodzi o basy- gdy się je wyłączy, to problem znika. Mam sound system. Co to może być? I jak to ewentualnie naprawić??? Auto stoi teraz cały czas na mrozie. Czy to mogło mieć jakiś wpływ?

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

Zamieszczone przez paisak
      że tak powiem " pierdzieć"
      ja miałem taki sam objaw, dawałem pary razy szybko głos na maxa..., za każdym razem pomagało :wink:
      gdzieś się przy tych mrozach membrana "zawiesza" i pierdzi. w najgorszym przypadku jest dziura. musisz rozebrać drzwi, zakleić dziurę taśmą klejącą i po krzyku.

Komentarz

• paisak
        Drive
        • 2010
        • 96

Spróbowałem dać na maxa- niestety, nic to nie dało. Ale dzięki za wskazówkę Pisałeś, że też coś takiego miałeś ( więc zakładam, że się problemu pozbyłeś )- jak się z tym uporałeś?
        Gruß

[ Dodano: Sro 29 Gru, 10 12:59 ]
        Znalazłem jeszcze coś takiego:

W piątek ma być -1 a może nawet 0 stopni, może się coś poprawi

Komentarz

• Mechanic
          Drive
          • 2010
          • 40

Bardzo możliwe,ze wpływ mają na to właśnie duże mrozy. Spróbuj zrobić tak jak pisze ufo,daj na maksa jak będzie odwilż i zobaczysz jaki będzie efekt.
          www.mechanic.pl - Najlepszy warsztat samochodowy w Warszawie !

Komentarz

• Kaziunciu
            Drive
            • 2010
            • 85

Na mrozach nic nie dawaj na maksa, bo jezeli głośnik złapał wilgoć to pozbędziesz sie membrany szybciej niż myślisz. osusz pojazd. Niech sie zagrzeje dobrze jeżeli stoi na "dworcu",

Komentarz

• paisak
              Drive
              • 2010
              • 96

Kaziunciu, chyba masz rację- pojeździłem około godziny, w aucie zrobiło się ciepło i jest normalnie ( ciekawe na jak długo), ale na max już nie dawałem ( po dzisiejszej rannej próbie było tylko gorzej )

Komentarz

• dontak
                Rider
                • 2008
                • 586
                • Octavia III combi (5E5)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Miałem coś takiego (co prawda w tylnych głośnikach za kanapą) okazało się że przyczyną była woda która wpadała do głośników podczas otwierania bagażnika. Objawy ustępowały po kilku dniach jak auto dobrze wyschło wewnątrz. Może jak wsiadałeś albo wysiadałeś to zahaczyłeś butem i wpadło tam trochę śniegu/wody.
                OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

Pracuję...